STRAIPSNIS

Atsisveikinkite su užsakomomis dizaino paslaugomis: sukurkite plakatus, iškabas ir reklamines skrajutes atlikę vos 4 paprastus žingsnius

Turite „Canon“ spausdintuvą? Pradėkite kurti šiandien pasitelkdami „PosterArtist“, nemokamą ir paprastą naudoti dizaino kūrimo programinę įrangą

Nesvarbu, ar blizgi mažmeninės prekybos įmonės brošiūra, ar restorano atidarymo proga leidžiama skrajutė, ar sveikatos priežiūros įstaigos informacinis plakatas – spauda yra labai svarbi komunikacijos strategijų dalis daugelyje pramonės sektorių. Tiesą sakant, neseniai atliktas tyrimas rodo, kad mažmeninė prekyba, gamyba, sveikatos priežiūra ir viešasis sektorius 50 % savo komunikacijos biudžeto skiria spaudai1; kiti sektoriai atsilieka tik nežymiai.

Tačiau sukurti paveikią spausdintinę rinkodaros medžiagą gali būti brangu, ypač atsižvelgiant į tai, kad 95 % įmonių savo spausdintinės rinkodaros poreikiams patenkinti pasitelkia specializuotus paslaugų teikėjus. Paprastai taip yra todėl, kad jos ieško profesionalios kokybės ir neturi vidinių išteklių jai užtikrinti.

Reikia turėti omenyje ne tik galutinį produktą: įmonės, neturėdamos kvalifikuotos dizaino komandos, dažnai pasirenka užsakyti visą procesą nuo dizaino sukūrimo iki spaudinio. Nors užsakymai teikti paslaugas gali suteikti masto ekonomiją, organizacijos, norinčios greitai pagaminti specialias priemones, gali patirti nusivylimų dėl gamybos laiko ir kainos.

Kadangi rinkodarai skirti biudžetai kaip niekad riboti, organizacijos patiria spaudimą mažinti išlaidas, tačiau dėl rinkoje pasirodžiusių naujų sprendimų, pvz., „PosterArtist“, įmonėms nereikės daryti kompromisų dėl spausdinimo. Organizacijos, turinčios „Canon“ įrenginį, dabar turi geresnius įrankius pačios kurti ir gaminti rinkodaros priemones, kai naudotis užsakomomis paslaugomis nėra ekonomiškai naudinga.

Kas yra „PosterArtist“?

„PosterArtist“ yra žiniatinklio pagrindu veikianti „Canon“ dizaino kūrimo ir spausdinimo priemonė, suteikianti galimybę kiekvienam paprastai sukurti rinkodaros medžiagą vos per kelias minutes. Ji sukurta taip, kad kiekvienas naudotojas, tiek turintis dizaino kūrimo įgūdžių, tiek jų neturintis, galėtų greitai, paprastai ir kokybiškai sukurti reikiamas priemones.

Jei esate profesionalas ir trūksta laiko, programinė įranga leidžia kurti priemones nuo nulio, tačiau suteikia išteklius, leidžiančius taupyti laiką ir įgyvendinti savo idėjas. Nemokama prieiga prie įvairių nuotraukų bibliotekų, pvz., „Pixabay“, „Unsplash“ ir ‚Pexels“, reiškia, kad galite rasti vaizdų, galinčių geriausiai reklamuoti jūsų įmonę. Tuo tarpu jūs galite tinkinti šriftus, spalvas ir tekstūras, siekdami išreikšti savo prekės ženklo stilių ir pritraukti klientų dėmesį.

Ne visi jaučiasi dizaineriais iš prigimties arba turi viziją, ką nori pasiekti. Būtent todėl „PosterArtist“ galima rinktis iš šimtų iš anksto sukurtų šablonų, kurie surūšiuoti pagal pramonės sektorius, o jūs galite lengviau rasti tinkamiausius variantus. Šablonus galima paprastai tinkinti ir pritaikyti savo poreikiams.

Kaip kurti plakatą

1 žingsnis. Pasirinkite šabloną arba pradėkite nuo nulio

„PosterArtist“ yra žiniatinklio pagrindu veikianti programinė įranga. Tai reiškia, kad jos nereikia įdiegti, tiesiog reikia nueiti į svetainę ir paleisti programinę įrangą. Nustatykite slaptažodį, kad sukurtumėte paskyrą, ir pradėkite.

Jus pasitiks pradžios ekranas, kuriame matyti piktogramos, žyminčios įvairias galimas pasirinkti paskirtis, įskaitant plakatą, iškabą, meniu, kalendorių ir skrajutę. Pasirinkite norimą sukurti elementą. Po to galite detaliau pasirinkti veiklos sritis, pvz., mažmeninę prekybą, maisto ir gėrimų sektorių, mokymo įstaigas ir švietimą bei teminius įvykius. Trečioje pakopoje rasite iš anksto įkeltų šablonų, kuriuos galite rinktis, miniatiūras.

PosterArtist article 1

Pasirinkite esamą šabloną iš esamų įvairių parinkčių arba eikite į pradžios ekraną ir pasirinkite Kurti naują.

2 žingsnis. Tinkinkite foną, šriftus ir spalvas

Jei pasirinkote iš anksto apibrėžtą šabloną, dabar turite galimybę redaguoti atskirus dizaino elementus. Pradėkite nuo fono. Šabloninėse parinktyse pateikiamas numatytasis fonas, tačiau jūs galite pakeisti spalvą arba, jei pageidaujate, galite foną pašalinti. Taip pat galite naudoti įrankį Formos ir įterpti pageidaujamas formas: jas išplėsti, išdėlioti ir nuspalvinti savo šablone arba galite įterpti tuščią drobę ir sukurti savo foną.

Po to imkitės teksto. Redaguokite šablono tekstą, kad jis atitiktų jūsų poreikius, arba įterpkite savo pagrindines frazes ir informaciją, kurią norite perteikti, jei viską pradedate nuo nulio. Po to redaguokite šriftą, šrifto storį, teksto padėtį ir spalvą.

Norite suteikti prabangos efektą? Pasirinkite funkciją Aukso / sidabro tekstūra, kad teksto laukams ir logotipams suteiktumėte metalinio, turinčio tekstūrą fono įspūdį.

Jei norėtumėte gauti pagalbos išdėstant savo pačių pasirinktą tekstą ir vaizdus, galite naudoti išmanią automatinio dizaino funkciją. Tiesiog pasirinkite savo plakato kategoriją, pasirinkite vaizdus ir įveskite pavadinimus ir programinė įranga pasiūlys naudingų idėjų, kaip patobulinti dizainą.

PosterArtist article image 3

„PosterArtist“ sukurta taip, kad būtų suderinama su visais „Canon“ spausdintuvais. Tai reiškia, kad galite pasinaudoti savo įrenginio specifinėmis funkcijomis, pavyzdžiui, įtraukti fluorescentines rožines kombinuotas spalvas, kai naudojate „imagePROGRAF“ GP serijos įrenginį.

PosterArtist article image 5

3 žingsnis. Pasirinkite vaizdus

Jei naudojate iš anksto įkeltą šabloną, jame bus įtraukta vaizdų, tačiau juos galima lengvai pašalinti. Galite vaizdus importuoti tiesiogiai: tai leidžia įkelti pačių padarytus vaizdus. Jei jau esate įrašę vaizdų ir logotipų, juos matysite srityje Failas, kad juos galėtumėte iškart įtraukti į dizainą.

Arba pasiekite vaizdų bankus ir naršykite tūkstančius galimai tinkančių vaizdų ir nuotraukų, galinčių tikti su jūsų dizainu. Visi vaizdai yra redaguojami: galite keisti dydį, padėtį, mastelį ir įtraukti efektų, pvz., šešėlio kritimo arba rėmelių.

PosterArtist article image 6

4 žingsnis. Spausdinkite

„PosterArtist“ suderinama su įvairiais „Canon“ spausdintuvais, tad ar naudojate PIXMA serijos spausdintuvą namuose, „imageRUNNER“ ADVANCE arba i-SENSYS serijos spausdintuvą biure ar „imagePRESS“ arba „imagePROGRAF“ serijos spausdintuvą spaustuvėje, galite būti tikri, kad atspaudas atitiks rodomą kompiuterio ekrane. Tiesiog spustelėkite mygtuką Pereiti prie spausdinimo ir stebėkite, kaip jūsų dizainas virsta spaudiniu.

Reikia daugiau pagalbos, kaip naudoti „PosterArtist“? Žiūrėkite nuoseklų vaizdo įrašą čia.

Pateikti užklausą

  1. „Canon“ įžvalgų ataskaita, vertės klientams kūrimas, 2020