Maisto fotografai dažnai renkasi 35 mm objektyvą, norėdami fotografuoti iš viršaus, nes jis pakankamai platus, kad jame tilptų rekvizitai, tokie kaip stalo įrankiai ir ingredientai. Nufotografuota fotoaparatu „Canon EOS RP“ ir objektyvu „Canon RF „35mm F1.8 MACRO IS STM“; nustatymai: 1/125 sek., f/2,5 ir ISO800. © Natasha Alipour-Faridani
Maisto fotografija – pasitenkinimą teikiantis būdas tyrinėti „Canon“ fotoaparato galimybes, ir ne tik dėl to, kad nufotografavus maistą galima suvalgyti. Neskubėdami sukomponuokite maisto produktus, kontroliuokite apšvietimą ir suderinkite nustatymus – pamatysite, kad įmanoma sukurti pasigėrėjimą keliančias maisto nuotraukas.
Tačiau norėdami iš savo fotoaparato gauti geriausią kokybę galite naudoti tam tikrą įrangą ir reikmenis. Fotografuojant maistą iš viršaus, silpno apšvietimo sąlygomis arba labai stambiu planu naudingas trikojis stovas, nors tokiose situacijose taip pat tikrai padės bet kuris „Canon“ objektyvas, turintis vaizdo stabilizavimo (IS) technologiją. Prie įrangos pridėjus blykstę „Canon Speedlite“ ar kitos formos dirbtinę šviesą galite gauti daugiau kūrybiškų galimybių, norėdami savo maisto fotografijai suteikti profesionalaus įvaizdžio.
Visgi daugiausia naudos jūsų maisto fotografijai atneš geresnis objektyvas. Su dauguma objektyvų galite padidinti smulkias detales sufokusuodami iš pakankamai arti, tačiau tik tikrasis makroobjektyvas gali padidinti mažiausiai 1 kartą. Tai reiškia, kad objektyve nustačius mažiausią fokusavimo atstumą, objektas vaizdo jutiklyje įrašomas santykiu 1:1, t. y. suformuotas vaizdas atitinka tikrą objekto dydį.
Makroobjektyvas puikiai tinka norint atskleisti paslėptas tekstūras, sudėtingus raštus ir subtilias maisto struktūras, kurios kitu atveju liktų nepastebėtos, tačiau tai dar ne visi maisto fotografijos aspektai. Šiame straipsnyje apžvelgsime geriausius objektyvus „Canon“ EOS fotoaparatams.